Hírek

Rözögtessük mög!

Örömmel tájékoztatjuk a szíves érdeklődőket, hogy a Tiszavirág Néptáncegyesület szervezésében negyedik alkalommal kerül megrendezésre a „Rözögtessük mög!” – Dél-alföldi Szóló- és Páros Táncok Országos Versenye, melyet az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Martin György Néptáncszövetség egyaránt támogat.

Gyermek Néptáncantológia

Megszületett a döntés, kihirdetésre került az idei Gyermek Néptáncantológia résztvevőinek sora. A 2024. március 24-én 16 órakor megrendezésre kerülő műsorba ezúttal 14 produkciót válogatott be a szakmai zsűri. 

Lakitelekre készül a Dél-alföldi régió

2024. január 6-án kezdte el a közös munkát a Dél-Alföldi Darudübőgők Táncegyüttes. Az ágota falvi nyári táborban tanult kalocsai táncanyagból indult el a koreográfia-készítés Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán vezetésével.

A Dél-Alföld Táncos Öröksége - szakmai nap

Kedves Táncosok, Pedagógusok!
Az Alföld Táncegyüttes, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége és a Kecskemét Táncegyüttes "A Dél-Alföld Táncos Öröksége" címmel szakmai napot szervez gyermek néptáncosok számára.

Dél-alföldi Regionális Gyermek Szólótáncverseny

A Kecskemét Táncegyüttes, a kecskeméti Hírös Agóra, az Alföld Táncegyüttes és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület támogatásával meghirdeti a Dél-alföldi Regionális Gyermek Szólótáncversenyt.

Darudübögők-Dél-alföldi Regionális Néptánctábor

2023. augusztusában, Egyesületünk szervezésében került megrendezésre a Darudübügők - Dél-Alföldi Regionális Néptánc Tábor, egy igazán különleges helyszínen, Ágota Falván.

Gyermek Néptáncosok XVI. Országos Szólótánc Fesztiválja

Kiírásra került a 2024. évi, Gyermek Néptáncosok XVI. Országos Szólótánc Fesztiválja. 
A verseny fordulói: regionális válogatók, országos döntő.

Örökség ÉLMÉNYHÉTVÉGE a Balatonnál!

Az Örökség Nemzeti Gyermek-, és Ifjúsági Népművészeti Egyesület  ismét megszervezi a néptáncpedagógusoknak, együttesvezetőknek szóló szakmai hétvégéjét,  alkalmat teremtve találkozásra,ismerkedésre,  szakmai és baráti eszmecserére.

 2023. szeptember 1 - 3-án, Gyenesdiáson, a Wellness Park Panzióban szeretettel várjuk a gyermek-, és ifjúsági tánccsoportok  vezetőit, oktatóit, hogy szellemi és lelki felüdüléssel kezdjük a tanévet!

A Csoóri Sándor Alap 2022-2023 támogatási időszaka

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület a 2022-2023 tárgyidőszakban, a járványhelyzet elcsendesülésével nagy bizalommal fordult tevékenységeinek teljesértékű folytatása irányába.


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület célja, hogy összefogja és jól működő közösségbe is szervezze a gyermek néptánccsoportokat, vezetőiket és minden olyan pedagógust, aki a magyar gyermek néptánc előre mozdításán fáradozik.

Eseménynaptár

Február 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3