Hírek

Tájékoztatás a Gyermek Szólótánc Fesztivál döntőjének lebonyolításáról

Tájékoztatás a Gyermek Szólótánc Fesztivál döntőjének lebonyolításáról

Kedves Versenyzők, Felkészítők!


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület a helyi szervezőkkel történt egyeztetések után meghozta a döntést a Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Fesztiválja Döntőjének lebonyolításával kapcsolatban.

A jelenlegi járványügyi helyzet lehetővé teszi a döntő személyes jelenlétben történő lebonyolítását, természetesen az egészségügyi előírások maximális betartásával és a kontaktusok számának a lehető legkisebbre csökkentésével.

 
A fentiek tekintetében az idei döntő az alábbiak szerint zajlik le:
  • A döntőt korcsoportok szerinti bontásban, külön idősávban rendezzük meg úgy, hogy egy versenyző egyazon a napon táncolja el a kötelező és a szabadon választott produkcióját is. Ennek tükrében a 2021.06.04. péntek az I. és II. korcsoport, valamint a III. korcsoport két régiója számára biztosít lehetőséget a bemutatkozásra. A 2021.06.05. szombat pedig teljes egészében a III. korcsoport napja lesz a megmutatkozás szempontjából.
  • A fesztiválon csak a versenyző gyermekek és a felkészítő pedagógusok lehetnek jelen. A drukkoló barátok és izguló szülők számára élőben közvetítjük a verseny menetét.
  • A díjkiosztás és a gála online kerül megrendezésre vasárnap délután. A vasárnapi nap során a zsűri tagjai egyenként értékelik általánosságban a látottakat. A gála a díjazottak produkcióinak összeállításából valósul meg. Így egyben lesz látható vasárnap egy kb. 75 perces közvetítés a helyszínről.
  • Szomorúan kell közölnünk azt a tényt, hogy a fesztivál nem valósulhat meg egy csodás három napos programként, de mindenben igyekszünk a gyermekek és a pedagógusok számára is emlékezetessé tenni ezt a rövid jelenlétet.
  • A rendezvény szervezői a jelenlegi járványügyi előírásoknak megfelelve, illetve azok következtében, a rendezvényhez kapcsolódóan sajnos nem tud, nem biztosíthat szállást a résztvevők számára. Amennyiben valaki szállást szeretne, annak ezt egyénileg kell jelen helyzetben megoldania, melyben a Szarvasi Tourinform Iroda tud segítséget adni.

Tourinform - Szarvas
5540 Szarvas, Szabadság u. 32.
Tel.: +36-66/311-140
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Természetesen a résztvevők számára az étkezést (ebéd, vacsora) az Egyesület biztosítja.
 
  • A fesztiválon való részvétel esetén a pedagógusok a védettségi igazolvány regisztrációnál történő felmutatásával, illetve a gyermekek a szülőktől a kísérő tanárok számára kitöltött felügyeleti nyilatkozat felmutatásával tudnak részt venni a programon.
 
A Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Fesztiválja Döntőjének beosztását és a programját az érintettek e-mailben kapják meg.
 
 
Budapest,2021.05.12.
 
 
Sikentáncz Szilveszter
elnök
Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági
Népművészeti Egyesület
 


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület célja, hogy összefogja és jól működő közösségbe is szervezze a gyermek néptánccsoportokat, vezetőiket és minden olyan pedagógust, aki a magyar gyermek néptánc előre mozdításán fáradozik.

Eseménynaptár

Február 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3