Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola

Szeretettel üdvözlünk az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola honlapján. Amennyiben szereted a mozgást, a játékot, a táncot, a zenét, és tartósan részese szeretnél lenni egy jó közösségnek, akkor itt a helyed!

INFORMÁCIÓK A BEIRATKOZÁSHOZ

Iskolánkat az Az Alba Tánc Kft. (jogutódja az Alba Tánc Nonprofit Kft.) alapította 2003-ban. Célja az Alba Regia Táncegyüttes táncművészeti iskolájának továbbvitele művészetoktatási keretek között, melyben a Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjjal kitüntetett Botos József koreográfus és tanítványai saját kialakított módszereik szerinti tanítás folyik. Székesfehérváron az országos hírű Táncházban működik, amely egyben az Alba Regia Táncegyüttes székhelye is.

A kisebb táncoslábúak itt érdeklődhetnek:
ARTE Tipegő és ARTE Ovi foglalkozások

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

Műhelyünkben nem csak egyszerűen néptáncot tanulsz. Foglalkozásainkon átfogó mozgás-, ritmus- és zenei fejlesztés történik, így jobb lesz a kedved, szebb lesz a tartásod, magabiztosabb a kiállásod. A tánc felpezsdít, jó közérzetet biztosít.

A csoportos táncolás segíti a beilleszkedést, a szocializációt, a tánc páros kapcsolatán át megtanulsz vezetni és alkalmazkodni. Mivel egyszerre több dologra is kell figyelned, lépéseket, táncfolyamatokat, koreográfiákat kell megtanulnod, fejlődik koncentrációkészséged, memóriád, térérzékelésed, melyeket jól hasznosíthatsz az élet más területein.

Tudtad? A mozgással az agyadba áramló vér oxigénszintje is emelkedik, ami szintén jó hatással van elmédre. A zene és a tánc nemcsak a testedet, de a lelkedet is egészségben tartja, ezzel erősítve immunrendszered.

Nem utolsó sorban pedig: egy jó közösségben bandázni jó!

TÁNCOLJ, MOZOGJ, BANDÁZZ VELÜNK TE IS!

Érdeklődj! / +36 22 312 795
Írj e-mailt! / alba.regia.muvisk@gmail.com
Olvass rólunk többet! / facebook.com/albaregiaAMI, #albaregiaami, #legyélteisaramis

TÖRTÉNETÜNK

Művészeti műhelyünk az 1949-ben alakult, ma Alba Regia Táncegyüttesként ismert felnőtt néptánccsoport köré épült. Gyermekcsoportok szakkörszerűen már régóta működtek a z együttes mellett, de az alapfokú művészetoktatás keretein belül csak az 1997/98-as tanévtől folyt néptáncoktatás székhelyünkön, a székesfehérvári Táncházban az Alba Regia Táncegyesület támogatásával, de a 2002/2003-as tanévig a bodajki Hang-Szín-Tér-Művészeti Alapiskola kihelyezett táncművészeti tagozataként működtek a csoportok. A 2003-as évre kialakult tárgyi, technikai és személyi feltételek azonban megadták a lehetőségét az önálló művészeti iskola, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola megalakulásának.

Intézményünk az 1949-ben alakult Európa-díjas Alba Regia Táncegyüttes táncművészeti műhelye köré épült. Jelenleg iskolánk felmenő rendszerben 12 évfolyamon végzi a tanulók képzését. Intézményünk bonyolítja le évről évre az Országos Tanulmányi Verseny regionális selejtezőjét, 2016-ban pedig az országos döntőt is mi rendeztük.

Iskolánk 2006-ban az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól megkapta a "Legeredményesebben felkészítő iskola" oklevelet. A művészeti iskolák szakmai minősítő rendszerében műhelyünk 2007-ben elnyerte a "kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény" címet. Művészeti iskolánk a 2010/2011-es tanévtől öt éven át a Magyar Táncművészeti Főiskola Partnerintézete és Gyakorlóhelye volt.

CÉLUNK

  • elmélyíteni a tanulókban a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést;

  • a táncokon keresztül megismertetni kulturális örökségünket, a magyar nép táncait, a táncok lépésanyagát, jellegzetességeit, stílusát;

  • felkészíteni és irányítani a tehetséges tanulókat a táncművészeti pályára illetve az amatőr táncéletbe való bekapcsolódásra;

  • a múlt és jelen hagyományainak és táncművészeti értékeinek megismertetésével és megszerettetésével lehetőséget teremteni a tanulók számára az életkoruknak megfelelő táncművészeti kultúra és műveltség megszerzésére.

TÁMOGATÓK