Hírek

Uszódi Gubbantós Népművészeti Fesztivál, Páros Táncverseny

Uszódi Gubbantós Népművészeti Fesztivál, Páros Táncverseny

Uszód Község Önkormányzata és a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet az UNESCO által nyilvántartott Magyar Szellemi Kulturális Örökség Jegyzékén is rögzített „Élő hagyományok Kalocsa terében” örökség-elem eszmeisége és célkitűzései alapján páros néptáncversenyt hirdet a település és térség hagyományainak ápolása, népművészeti értékei és a közösségi identitás megőrzése céljából.



A rendezvény neve: Uszódi Gubbantós Népművészeti Fesztivál, Páros Táncverseny A rendezvény időpontja: 2018. augusztus 11. szombat

 

Helyszín: Uszód község központja, szabadtéri színpad Nevezni lehet: néptáncos pároknak az alábbiak szerint:

  • korhatár 14. betöltött életév
  • egy kötelező (uszódi csárdás és friss), és egy szabadon választott tánc bemutatása tánconként 2 perc (+/- 15 másodperc megengedett) időtartamban.

A kötelező táncanyag zenei kíséretét a rendezők biztosítják, a felkészüléshez a zenei anyagot minden versenyző előzetesen megkapja.

A szabadon választott táncanyag lehet bármely a Kárpát medence 3 nagy

táncdialektusához tartozó tájegység/település magyar vagy nemzetiségi páros tánc anyaga. A szabadon választott táncok zenei kíséretét a fesztválzenekar előzetes egyeztetés alapján biztosítja, ugyanakkor lehetőség van saját zenei kíséretre (ennek költségei a versenyzőt terhelik)

  • Különdíjat kaphat az a legjobb pár, amelyik nem táncol szabadon választott táncot, de így is vállalja az indulást.
  • a rendezőszervek a résztvevők számára egyszeri étkezést térítésmentesen biztosítanak
  • nem jelentkezhet az a versenyző, aki az előző évek páros táncversenyén helyezést ért el

Jelentkezési határidő: 2018. június 30.

VERSENYKIÍRÁS

JELENTKEZÉSI LAP


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület célja, hogy összefogja és jól működő közösségbe is szervezze a gyermek néptánccsoportokat, vezetőiket és minden olyan pedagógust, aki a magyar gyermek néptánc előre mozdításán fáradozik.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5