Hírek

IV. Hagyományőrző Néptánc Találkozó

IV. Hagyományőrző Néptánc Találkozó

Kedves Táncosok! Tisztelt felkészítő Néptánc pedagógusok! A Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola negyedik alkalommal rendezi meg a hagyományőrző néptánc találkozót. Nagy szeretettel várunk minden hagyományőrző táncost, táncos párt a határon túli régiókból is.

Célunk: A tehetséges fiatal táncosok és néptánc pedagógusok szakmai munkájának fejlesztése, elismerése. Azokat a táncosokat és néptánc pedagógusokat szeretnénk szakmai tanáccsal, rendelkezésünkre álló filmanyaggal segíteni, akiket a művészeti iskolájuk vagy egyesületük anyagi lehetőségeihez mérten nem tudnak, vagy nem akarnak „vendég” néptánc oktatót, koreográfust alkalmazni.

A pedagógiai, néprajzi munkát is szeretnénk, értékelni, ezért kérjük, jelöljétek meg azoknak a felkészítő pedagógusok nevét, akik a bemutatandó táncokat tanították illetve a táncokat gyűjtötték, feldolgozták. Ha van felkészítő adatközlő az Ő nevét  külön megköszönjük.

Szeretnénk, ha azok a néptánc pedagógusok is szakmai segítséget, elismerést kapnának, akik a felkészítést, oktatást, etűd készítést, koreográfia alkotást, gyakoroltatást, értékelést, táborszervezést és levezetést, viselet készítést, adminisztrációs munkát (művészeti iskolák), stb., mindezt önmaguk végezik. A pedagógiai munka így mérhető, felértékelődik.

Kiírás

Jelentkezési lap


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület célja, hogy összefogja és jól működő közösségbe is szervezze a gyermek néptánccsoportokat, vezetőiket és minden olyan pedagógust, aki a magyar gyermek néptánc előre mozdításán fáradozik.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5